Tekst

Jeg skriver tekst til både medier og virksomheder som henholdsvis journalist og tekstforfatter.

Som journalist har jeg fokus på den originale fortælling og et sprog blottet for klicheer. De historier, der gør mest indtryk på mig, er de historier, der er formidlet skarpt og uden omsvøb. Det gør ikke en historie stærkere, at den bliver pyntet med ord og unødvendige sætninger. Tværtimod er der langt større effekt i de fortællinger, der tør stole på, at indholdet i sig selv bærer historien. Det kan være ét stærkt citat. Én lille detalje. Den rigtige vinkel.

Som tekstforfatter prædiker jeg samme stil og tone i tekstarbejdet. Jeg hjælper virksomheder – primært indenfor it- og teknologibranchen – med at fremstå professionelle og troværdige i markedet. Der er mange faste vendinger og stivnede udtryk i erhvervslivet. Den type af sprogbrug fremstår ofte som automatkommunikation, der hverken gavner virksomheden eller påkalder sig læserens opmærksomhed. Hvis man efter endt læsning sidder tilbage med en følelse af tomme kalorier, har ikke bare teksten, men virksomheden fejlet. Som tekstforfatter – og bindeleddet mellem jer og jeres læsere – er det min fornemmeste opgave at undgå den følelse.

Jeg har fem små, men vigtige kardinalpunkter som tekstforfatter:

  1. I må ikke vente på mig. Jeg venter til gengæld gerne på jer, men når I er klar til at rykke, er jeg klar til at rykke
  2. I skal overservices. I må gerne forvente, at jeg gør lidt mere end det aftalte. Det er min investering i en god og langvarig arbejdsrelation
  3. Vi er ikke færdige, før opgaven er udført. Jeg ville selv hade at købe ind på vilkår, der ikke inkluderede opfølgning, uddybning osv.
  4. Fuld gennemsigtighed. Jeg bestræber mig på at lave en fast pris per opgave, så I undgår overraskelser
  5. I ved bedst. Men jeg kunne ikke finde på at løse en opgave uden at sige min mening højt